ПОЧЕТНА
 
 
Обезбијеђено снабдијевање становништва водом за пиће
24/06/2014
 
   На захтјев Начелника општине хуманитарни контингент аустријске војске од данас ће снабдијевати дио подручја општине Доњи Жабар водом запиће.
На састанку одржаном 23. јуна 2014. године у кабинету Начелника општине Жељка Марјановића којем су присуствовали Секретар Скупштине општине Митар Митровић, Самостални стручни сарадник за комуналне дјелатности и заштиту животне средине Драгиња Ђорђић и Командир Ватрогасне јединице Илија Васић, представници аустријског војног контингента прихватили су да почев од 24. јуна поставе четири контејнера са питком водом за грађане, капацитета од 1000 литара, два у Доњем Жабару-код Амбуланте и у Доњем Пољу-код артерског бунара, један у Лончарима-код „Косановића зграде“ и један у Човић Пољу-код зграде школе. Контејнери питке воде редовно ће се дезинфиковати сваких 48 часова и допуњавати питком водом.
На овај начин привремено је ријешено питање снабдијевања питком водом становништва општине Доњи Жабар које се, посебно након поплава у мају 2014. године суочава са проблемом недостатка питке воде. Хемијска и бактериолошка анализа је показала да скоро све јавне чесме-артерски бунари избацују неисправну воду за пиће, а бунари и изворишта у домаћинствима представљају посебан проблем.
Контроле 
Као помоћ Аустрије, у Орашју је инсталисан погон за пречишћавање и прераду воде уређаји у вриједности већој од шест милиона КМ, посредством којих ће преко 50.000 људи и животиња у кризном подручју свакодневно бити снабдјевено водом за пиће.

 

АКТУЕЛНО
- На кафу са начелником
- Дан отворених врата   Скупштине
- Јавне набавке
- Конкурси
- Oгласи и обавјештења
ИНФОРМАЦИЈЕ
- Мјесне канцеларије
- Мјесне заједнице- контакт
- Важни телефони
- Удружења
- Спортске организације
ОБРАСЦИ