ПОЧЕТНА
 
 
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ДОЊИ ЖАБАР САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
04/06/2014
 
    Начелник општине Доњи Жабар, на приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације, донио је дана 4. јуна 2014. године Наредбу којом је престало да важи стање ванредне ситуације одбране од поплава на подручју општине Доњи Жабар осим за подручје насељених мјеста: Лончари, Јењић и Лепница. Предлаже се Влади Републике Српске да утврди престанак постојања ванредне ситуације за подручје општине Доњи Жабар, са изузетком наведених насељених мјеста.
      Ванредна ситуација због одбране од поплава на цијелом подручју општине Доњи Жабар проглашенa је 15. маја 2014. године.

      Имајући у виду да се општа ситуација на поплављеном подручју постепено стабилизује, да се већина становништва вратила у своја домаћинства, да се приводе крају опште мјере дезинфекције, чишћења крупног и ситног отпада, чишћења бунара у домаћинствима, да је анимални отпад уклоњен, те да слиједи санација и опоравак угрожених домаћинстава, Начелник општине је донио наведену Наредбу.

      У колективном смјештају налази се још 49 лица са поплављеног подручја са тенденцијом смањивања њиховог броја.

       Наставља се набавка и расподјела хуманитарне помоћи (храна, вода, хигијенски пакети) обзиром да се знатан број евакуисаног становништва, чак и са поплављених подручја сусједних општина (Шамац и Орашје) још налази и у приватном смјештају (код пријатеља и фамилије).

        Општински штаб за ванредне ситуације послао је захтјеве надлежним Републичким органима за доставу потребних средстава за санацију подручја угроженог поплавом, као и захтјев за набавку сјеменског материјала за пресијавање поплављених пољопривредних површина.
Данас, 4. јуна 2014. године стигле су одређене количине калорифера за сушење поплављених просторија и биће подијељени по приоритетима које утврди Савјет мјесне заједнице Лончари.

         Обим и висина штете настале од поплава биће познати након што Комисија са утврђивање штете у пољопривреди и Комисија за утврђивање штете у стамбеним и другим објектима заврше свој посао. Комисије су на терену и очекује се да свој посао заврше до краја следеће седмице.

                                                                       Општински штаб за ванредне ситуације

- НАРЕДБA О ПРЕСТАНКУ ВАЖЕЊА НАРЕДБЕ О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗА ОДБРАНУ ОД ПОПЛАВА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ ДОЊИ ЖАБАР

 

АКТУЕЛНО
- На кафу са начелником
- Дан отворених врата   Скупштине
- Јавне набавке
- Конкурси
- Oгласи и обавјештења
ИНФОРМАЦИЈЕ
- Мјесне канцеларије
- Мјесне заједнице- контакт
- Важни телефони
- Удружења
- Спортске организације
ОБРАСЦИ