ПОЧЕТНА
 
 
ПРЕПОРУКЕ СТАНОВНИШТВУ ЗА ЧИШЋЕЊЕ ОБЈЕКАТА И ОПШТЕ ПРЕПОРУКЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ХИГИЈЕНЕ
23/05/2014
 
23.05.2014

   Обавјештавамо грађане поплављених подручја да је, након повлачења воде из њихових стамбених и осталих објеката, неопходно одмах детаљно механички очистити и опрати поплављене површине од муља, пијеска, наплавина, смећа и др.  
Послије тога потребно је просторије очистити водом и детерџентом. Приликом чишћења, уколико је то могуће, потребно је користити непромочиве рукавице, гумене чизме и заштитне маске.
Све ове мјере неопходне су како би стручне екипе могле квалитетно провести дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију, а за које је потребно да се претходно поменуте мјере чишћења детањно спроведу.

Унапријед се захваљујемо на сарадњи и разумијевању.

ОПШТЕ ПРЕПОРУКЕ ГРАЂАНИМА

 - Пооштрити мјере личне и опште хигијене. Обавезно темељно опрати руке послије сваког чишћења и увијек прије јела или прије припреме хране,
- Све намирнице које су дошле у контакт са водом из поплавног таласа не смију се употребљавати
- Не користити лако кварљиве намирнице, већ конзервисане и термички обрађене
- На подручјима гдје вода за пиће није исправна користити искључиво флаширану воду или воду из цистерне допремљене из водообјеката у којима је вода хигијенски исправна
- У случају да се код становништва поплављеног подручја, у наредном периоду, појаве тегобе у смислу повишене температуре, пролива, повраћања, болова у стомаку и слично, неопходно је да се јаве у Амбуланту Доњи Жабар или другу здравствену установу.

Општински штаб за ванредне ситуације

 

АКТУЕЛНО
- На кафу са начелником
- Дан отворених врата   Скупштине
- Јавне набавке
- Конкурси
- Oгласи и обавјештења
ИНФОРМАЦИЈЕ
- Мјесне канцеларије
- Мјесне заједнице- контакт
- Важни телефони
- Удружења
- Спортске организације
ОБРАСЦИ