ИНДУСТРИЈА, УГОСТИТЕЉСТВО,
ТРГОВИНА ...
 
 
ИНДУСТРИЈА, УГОСТИТЕЉСТВО, ТРГОВИНА ...

Наслоњене на област пољопривреде као свој основ, у подручју прерађивачке индустрије развијене су и области производње прехрамбених производа (нарочито производња и прерада меса и перади, производња готове хране за узгој животиња и слично).

"ГОЛД МГ" доо је највећи произвођач товних јунади у Републици Српској, а између осталог бави се и производњом сточне хране, премикса, као и храном за кућне љубимце."АГРЕКС" доо је један од водећих произвођача конзумних јаја и товних пилића у Републици Српској.

Од осталих привредних грана, угоститељство и трговина,као најстарија привредна грана,заузимају значајну позицију у привредном животу наше Општине,пошто је општина Доњи Жабар лоцирана на раскрсници важних путева, и то путна комуникација: Жупања - Тузла -Јадранско море и путни правац: источни дио Републике Српске - Брчко-Бања Лука - западни дио Републике Српске.

Производња и уградња асфалта са асфалтном базом је нешто специфично што нашу Општину чини интересантном за потенцијалне купце, инвеститоре ове врсте производње и услуге. Предузеће ГАЛАКС - Доњи Жабар,свакако достојно репрезентује Општину у производњи и уградњи асфалта.

Производњом и пласманом сјеченог камена се бави "Новаковић компани" доо Лончари.

Производња резане грађе и производа за потребе грађевинарства и стамбене изградње, препознатљиви су по предузећу "Компанија Јован"доо.
Привредни субјекти општине Доњи Жабар значајне резултате остварују на ископима и експлоатацијама шљунка и пијеска, стварајући вјештачка језера погодна за узгој рибе и сеоски туризам.

Саобраћај: Што се тиче саобраћајазавидне резултате остварују предузећа "УНИОН БРИЧИЋ" д.о.о. Лончари и "VIENA TOUR" д.о.о.Лончари, превозећи путнике у домаћем и међународном друмском саобраћају широм Европе, те и на тај начин име поменутих предузећа и општине Доњи Жабар помиње се у многим европским метрополама.

АКТУЕЛНО
- На кафу са начелником
- Дан отворених врата   Скупштине
- Јавне набавке
- Конкурси
- Oгласи и обавјештења
ИНФОРМАЦИЈЕ
- Мјесне канцеларије
- Мјесне заједнице- контакт
- Важни телефони
- Удружења
- Спортске организације
ОБРАСЦИ